Trobada internacional d’alumnes i professorat per impulsar el projecte Erasmus+ “S.O.S. project”

Entre els dies 14 i 19 de novembre de 2019, l’Institut Josep Vallverdú va exercir com a amfitrió d’una trobada internacional en el marc del programa europeu Erasmus+ on també va participar l’Institut Ciutat de Balaguer i els centres alemanys d’Estenfeld i de Würzburg. Aquesta reunió va servir per donar inici a un nou projecte internacional de dos anys de durada, batejat amb el títol “S.O.S. project”.

Durant la trobada, que va aplegar 8 alumnes de cada centre educatiu acompanyats per dos professors, es van realitzar diverses activitats que van començar amb una visita a la Sagrada Família de Barcelona, per tal de socialitzar i cohesionar un grup que, posteriorment, es va instal·lar a la granja-escola de les Obagues, a Juneda, on va estar treballant en el projecte.

Durant la trobada, els alumnes catalans i alemanys van treballar conjuntament utilitzant l’anglès com a llengua vehicular i buscant necessitats en la comunitat propera per poder posteriorment treballar-hi.

L’institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques fa gairebé 20 anys que aposta per un ensenyament que entre els seus pilars té la col·laboració amb altres països per donar a l’alumnat una visió molt més enriquidora i actual del que ha de ser el seu futur basat en la mobilitat i les connexions internacionals.