Les Borges acull una xerrada amb motiu de la Setmana Europea de la prevenció de Residus

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de les Borges Blanques i el Consell Comarcal, van organitzar una xerrada, el passat dimecres, 20 de novembre al Centre d’Empreses Innovadores de les Borges, per ajudar a prevenir la producció de residus, oferir informació sobre les dades de què disposen de la recollida dels mateixos i explicar cap on es vol anar.

En finalizar la xerrada es van repartir cubells i rotlles de bosses compostables en el marc de la campanya iniciada el mes d’octubre pel Consell Comarcal de les Garrigues en la que es repartiran un total de 7.000 cubells i 5.500 rotlles de 15 bosses compostables per a la brossa orgànica. Es preveu que el lliurament a tots els municipis de la comarca finalitzi a finals de novembre.

L’any 2018 es va tancar amb una taxa de reciclatge a la comarca del 38%. Aquest any 2019 s’espera assolir el 40%. L’objectiu marcat pel 2020 és arribar al 50%, xifra que s’exigeix per part de la Unió Europea.

Una altra acció, a les Borges Blanques, és que es va millorar la retolació dels contenidors de rebuig i brossa orgànica i la recollida orgànica va augmentar un 5%. Per aquest motiu, es va estendre la campanya a dos nuclis més de la comarca, Juneda i Arbeca, i s’està estudiant fer-ho a la resta de municipis en els pròxims mesos.