El Duet Seró & Herraiz omple el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul en el marc del 8è Garrigues Guitar Festival

Aquest dissabte, 6 de juliol, el Duet Seró & Herraiz, format per Montse Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra clàssica) han ofert un concert al Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul en el marc del 8è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

Amb una llarga trajectòria musical, el duet format per la cantant lleidatana Montse Seró i el guitarrista barceloní Carles Herraiz presenta un programa de petita estructura formal, però de gran interès i qualitat musical. Miniatures populars, sefardites, castellanes i catalanes es nuen amb les populars llatinoamericanes formant una emotiva textura que envolta un encantament sonor amb la veu i la guitarra.

Enguany el festival té lloc des del 29 de juny i fins el 24 d’agost, dos mesos intensos d’activitats on la guitarra torna a ser la protagonista, convidant en el seu cartell a altres instruments de corda, de vent, percussions i la sempre bona companyia de la veu cantada. Tot en diferents indrets patrimonials de la comarca que s’afegiran amb experiències culturals i gastronòmiques, i recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs i sota el paraigua de gran part dels ajuntaments de la comarca.

Aquest mes de juliol visitaran diferents indrets de les Garrigues, com Bellaguarda, Vinaixa, la Granadella o Torrebesses, artistes com el Duo Contrastes, Belstrings duo, Carles Herraiz o Raúl Viela, entre altres. Tradició i modernitat musical s’uniran per oferir repertoris especials i únics en cada actuació.

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 – Barcelona, 1980) figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal.

Com a novetat d’enguany, des del Consell Comarcal de les Garrigues es vol reivindicar internacionalment aquest mestre universal complementant el Simpòsium Emili Pujol, que es realitza des del 2012, amb dues iniciatives, un curs i un concurs, que ampliaran el coneixement de l’il·lustre guitarrista.