Les Borges acull el primer concert del 8è Garrigues Guitar Festival

Els Jardins del Terrall de les Borges Blanques han estat la seu del primer concert que dona el tret de sortida a la 8a edició del Garrigues Guitar Festival “Memorial Emili Pujol” 2019. La primera actuació ha tingut lloc aquest dissabte, 29 de juny, a les 21 hores, de la mà del Duo Identidad chilena, amb Carlos Brito a la viola i Luis Guevara a la guitarra clàssica.

El Garrigues Guitar Festival és una trobada internacional d’instruments de corda polsada que va néixer el 2012, i que té l’objectiu de recuperar i difondre el treball musicològic del mestre Emili Pujol. Aquesta edició se celebrarà des del 29 de juny fins al 24 d’agost i hi ha programada prop d’una vintena de concerts en diversos pobles de les Garrigues. A més a més, tal com es va fer en l’anterior edició, el certamen surt dels límits administratius comarcals i farà parada a Torrebesses, al Segrià.

El concert que s’ha realitzat als Jardins del Terrall ha estat gratuït i ha comptat amb un tast de productes de la terra. Amb les seves interpretacions, Brito i Guevara unifiquen dos mons molt llunyans geogràficament, Catalunya i Xile, de la mà de cançons populars catalanes i el llenguatge modern de les obres xilenes.

El pròxim concert tindrà lloc el 6 de juliol al Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul amb el duet Seró & Herraiz.