El Castell de la Floresta acull el concert ‘Cordes de dona’ en el marc del 8è Garrigues Guitar Festival

Aquest dissabte, 10 d’agost, ha tingut lloc el concert ‘Cordes de dona’, a càrrec de la mezzosoprano Marisa Martins i Jaume Torrent, a la guitarra clàssica, a l’exterior del Castell de la Floresta, emmarcat en el 8è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

La confecció del programa sorgeix de l’impacte que es produeix avui dia en el món psíquic i emocional de la dona en escoltar un text com el de la seguidilla de Ferran Sor ‘Las mujeres i las cuerdas’.

A través de diferents obres per a veu i guitarra de compositors com Ferran Sor, Joaquim Rodrigo, Frederic Mompou, Enric Granados, Manuel de Falla i el mateix Jaume Torrent, ens mostren la complexitat del món interior de la dona i ala vegada es descriu com, des de fora, és vista, compresa, estereotipada i jutjada… però, per sobre de tot, estimada.

Enguany el festival té lloc des del 29 de juny i fins al 24 d’agost, dos mesos intensos d’activitats on la guitarra torna a ser la protagonista, convidant en el seu cartell a altres instruments de corda, de vent, percussions i la sempre bona companyia de la veu cantada. Tot en diferents indrets patrimonials de la comarca que s’afegiran amb experiències culturals i gastronòmiques, recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs i sota el paraigua de gran part dels ajuntaments de la comarca.

Durant el mes d’agost el festival visita diferents indrets de les Garrigues, com la Pobla de Cérvoles, la Floresta, l’Espluga Calba, Juneda o Arbeca, amb artistes que uneixen tradició i modernitat musical per oferir repertoris especials i únics en cada actuació. 

Homenatge a Emili Pujol, guitarrista i musicòleg garriguenc

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 – Barcelona, 1980) figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal.