Fulleda celebra la 7a Fira Heroica

Aquest diumenge, 19 de setembre, els carrers de Fulleda han acollit la 7a edició de la Fira Heroica, dedicada a la figura de l’Agustina d’Aragó.

Un any més s’ha comptat amb les interpretacions i recreacions històriques de Lo Sacaraire del Llobregat, el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona i el festiu Regiment de Festa.

En aquesta edició de la Fira s’ha fet l’entrega del Porró de Fulleda, l’acte simbòlic amb què es vol reconèixer la tasca d’alguna persona o col·lectiu rellevant, a la residència de gent gran L’Onada, de les Borges Blanques, “per la tasca feta pel personal de les residències durant la Covid”. 

Durant tot el matí, els assistents, a més de gaudir amb aquesta particular i divertida interpretació de la “Guerra del Francès”, han pogut visitar el campament napoleònic, veure la mostra d’oficis artesans o passejar i comprar al mercadet de productes de proximitat i de temporada.

La Fira Heroica és un exemple més de l’esforç continu realitzat per l’Ajuntament i diferents entitats locals per dinamitzar la població i donar a conèixer el potencial turístic de Fulleda i el seu entorn natural; reivindicant
alhora la catalanitat d’Agustina Raimunda Maria Saragossa Domènech (Agustina d’Aragó), filla de Pere Joan Saragossa Labastida i Raimunda Domènech Gassull, originaris de Fulleda i on van contraure matrimoni al 1772.