La Biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges celebra el Dia Mundial de la Poesia

Aquest dijous 21 de març, a les 18.30 hores, ha tingut lloc la celebració del Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges Blanques.

Dins dels actes programats, s’ha llegit el poema ‘Poesia’ de Rosa Fabregat en diferents llengües amb l’acompanyament de la guitarra de Montse Safont. També han actuat els alumnes de l’Escola de Música de les Garrigues i s’ha presentat el llibre de poemes de Jesús M. Villafranca ‘Nadie junto al mar’ a càrrec de l’escriptora Maite Mateos.

D’altra banda més de mig centenar d’alumnes de 4t de primària dels col·legis Mare de Déu de Montserrat i Joan XXIII de les Borges han participat al matí en la plantada d’un castanyer al parc del Terrall coincidint amb  el Dia Mundial de l’Arbre.

La plantació del castanyer per part dels alumnes de primària s’emmarca en el Dia Mundial de l’Arbre i és una celebració que coincideix amb l’inici de la primavera. Té per objectiu emfatitzar la importància de les superfícies arbrades, com a recordatori que tots els arbres del món donen aire per respirar i el purifiquen.

Al llarg del matí, els infants també han plantat flors, han rebut l’explicació sobre com conservar l’entorn per part d’una tècnica de la brigada municipal i han recorregut aquesta zona verda del cor de la ciutat borgenca per tal de conèixer de primera mà les escultures i els monuments que hi acull.