La Mostra Gastronòmica de les Garrigues celebra 25 anys amb una edició especial

La 25a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, comença dissabte, 2 de novembre, amb la participació de set restaurants de la comarca que elaboraran menús especials els caps de setmana i festius, fins al 16 de desembre.

Avui dimarts, 29 d’octubre, s’ha presentat aquesta nova edició del certamen culinari amb un acte que ha aplegat alguns dels cuiners dels restaurants que hi participen, autoritats i organitzadors, a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, on s’ha pogut fer un tast d’alguns dels plats que es podran degustar durant la Mostra Gastronòmica.

Enguany, com a novetat, la Mostra inicia una campanya de difusió per les xarxes socials que compta amb la col·laboració d’influencers foodies d’Instagram. Els seus perfils d’Instagram són @bloghedonista, @dolorssmateu, @restaurantsdecatalunya i @retallsdecuina, que sumen un total de 78.400 seguidors.

Amb motiu dels 25 anys de la Mostra, l’edició d’enguany ha volgut fer un reconeixement als restaurants participants des de l’inici, recuperant i adaptant alguns dels plats que ja s’havien fet. Per això, al costat de la major part dels plats trobareu el nom del restaurant i l’any que el van elaborar.

A més, com en les edicions anteriors, l’oli d’oliva verge extra té un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, durant les primeres setmanes de la Mostra (fins a exhaurir existències), els comensals rebran com a obsequi una ampolla d’oli del primer raig d’aquesta collita. A més, podran participar en el sorteig de set lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.).

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Enric Mir, acompanyat del president de la Cooperativa de Sant Isidre, Mario Bordell, així com de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa. 

A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 2.000 menús, repetint la xifra rècord de l’any anterior, en la qual es van incrementar els menús en un 25%.

Els restaurants que participen en aquesta 25a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

  1. Restaurant Ca la Margarida de l’Albi
  2. Restaurant La Placeta d’Arbeca
  3. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
  4. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
  5. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
  6. Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
  7. Restaurant La Llena de la Pobla de Cérvoles

La Mostra Gastronòmica s’organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica, i del projecte Gustum coordinat per l’Associació Leader de Ponent.