El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal de les Garrigues posen en marxa un servei per garantir i defensar els drets de les persones LGTBI

El Consell Comarcal de les Garrigues i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han subscrit avui un acord per a impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI a la comarca. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminacióo violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI de les Garrigues té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBI de la comarca, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia.

Des del Departament s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Actualment ja estan en funcionament el SAI Central de Barcelona, atès per l’Àrea LGTBI de la Direcció General d’Igualtat; els territorials ubicats als Serveis Territorials del Departament a Girona, Barcelona, Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona, i els SAI municipals (d’àmbit local o comarcal) de la Garrotxa, Reus, Osona/Vic, Torelló, Esplugues de Llobregat, Tarragona, Noguera, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Segarra i Segrià.

Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “amb el de les Garrigues, ja són 53 SAI desplegats per tot Catalunya, gràcies als quals volem garantir la mateixa qualitat d’atenció arreu del territori”. “El SAI no és només un taulell informatiu, sinó que és un espai proactiu que es materialitzarà amb trobades amb els instituts, associacions, entitats i casals de gent gran de la comarca, per donar-los a conèixer el servei”, ha afegit Mata. 

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha destacat que “aquest nou servei que posem en marxa ens permetrà acompanyar i ajudar les persones LGTBI i les seves famílies que es poden trobar soles”.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>