Les Borges apropa els gegants i els diables als infants i aplega 500 persones en el sopar popular

Més d’un centenar de nens i nenes han participat al taller infantil que han organitzat la colla de diables de les Borges Blanques “Els Borjuts” i el grup de gegants Grup Vivall. Durant la trobada, els menuts han tingut l’oportunitat de participar en una petita gimcana de foc, col·laborar en la creació d’un mural i realitzar un “photocall”. A més a més, la colla gegantera ha aprofitat l’ocasió per apropar aquesta tradició popular catalana als més xics tot ensenyant-los a portar un gegantó, d’un metre d’alçada. La llonganissada popular d’aquest vespre compta 500 persones inscrites.

L’activitat és el segon any que s’organitza i coincideix amb la creació de la nova colla de diables i tabalers, de la qual en formen part més de 50 persones.

Segons Oriol Satorra, membre d’“Els Borjuts”, el taller ha tingut molt bona acollida i els nens i les nenes, d’entre 2 i 11 anys, han viscut amb intensitat els preludis de la Festa Major.

D’altra banda, aquest dimecres a les 21 hores, “Els Borjuts” han organitzat una llonganissada popular als Jardins del Terrall en què hi participaran 500 persones.

Així mateix, aquest vespre, a les 23 hores i sense moure’ns de lloc, tots els assistents podran gaudir del monòleg “Farts de Riure” de la mà de David Sas i Toni Cruz.

Abans de l’inici de la Festa Major de les Borges 2018, aquest dijous hi ha prevista una festa Holi a les 19.30 hores a l’Avinguda de Jaume I de les Borges. Durant la pluja de colors es recomana portar una samarreta blanca i ulleres de sol o d’aigua per a protegir-se els ulls. Els assistents obtindran una bossa per emplenar de llum i color els carrers borgencs i mimetitzar aquesta festa popular índia que se celebra com a símbol de felicitat per a l’arribada de la primavera. En acabat, hi haurà una gran festa de l’escuma per a tots els participants.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>