El president Torra encendrà la traca que inicia formalment els actes de la Festa Major de les Borges 2018

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, serà enguany l’encarregat d’encendre la tradicional traca de petards amb els quals es dóna inici formalment als actes de la Festa Major de les Borges Blanques, a les 12 hores del pròxim dissabte, 1 de setembre de 2018, a la Plaça de l’1 d’octubre de la capital de les Garrigues.

A continuació, el president farà un recorregut per algunes de les darreres actuacions de millora  i recuperació d’espais del Centre Històric de les Borges, emmarcades dins del Pla de Barris del Govern de Catalunya, presentarà oficialment la nova marca turística de la capital de l’Oli i visitarà el nou Centre d’Interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil, “antic molí d’oli de Cal Gineret” i l’Espai Macià, entre altres activitats, en la que serà la primera visita com a molt honorable a la capital garriguenca.

Amb tot, segons han exposat des de la regidoria de Festes, enguany els actes més destacats dels preludis de la Festa Major de les Borges 2018 començaran dimarts, 28 d’agost, amb la tradicional pintura a terra per als més petits a la Plaça Europa.

L’endemà, arribarà el “dimecres borjut”, amb un taller infantil de diables i un taller amb la colla gegantera Grup Vivall. Tot seguit, llonganissada popular a 5 euros, per la qual es poden adquirir tiquets a La Ferreteria, Can Laura, Interfilm i a l’Ajuntament de les Borges Blanques.  Finalment, a les 23 hores, hi haurà els monòlegs “Farts de riure” als jardins del Terrall amb David Sas i Toni Cruz. Els preludis finalitzaran el dijous, 30 d’agost, a les 20 hores, a l’antic parc de bombers de l’Avinguda Jaume I, amb una festa holi amb espuma de colors.

El divendres, 31 d’agost, i ja dins del programa general de la Festa Major 2018, el sopar del Jovent a la zona Institut, el divendres, 31 d’agost, al preu de 15 euros, amb una samarreta inclosa, i pel qual es podran comprar tiquets a la Placeta del Terrall els dies 22, 23 i 27 d’agost, a partir de les 20 hores. El mateix divendres, hi haurà la representació de l’obra de teatre “Fer riure és un art”, de Joan Pera, per la qual ja es poden adquirir entrades anticipades al departament de recaptació del consistori borgenc, al preu de 10 euros, o bé 12 euros a taquilla. Per aquesta obra els menors de 12 anys no paguen entrada. En acabar, hi haurà la nit del jovent a la zona penyes amb l’actuació del grup Raggatunning i els Djs Sergi Domene i Andre Vicenzzo. Els actes continuaran els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>