Xavier Graset serà el pregoner de la Festa Major de les Borges 2018

El conegut periodista Xavier Graset serà enguany l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major 2018 de les Borges Blanques, en el marc de la 36a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, prevista a la tarda del dissabte, 1 de setembre, a la Plaça de l’1 d’octubre de la capital garriguenca. Prèviament, al matí el president de la Generalitat, Quim Torra, haurà encès la tradicional traca de Festa Major, a la mateixa plaça a les 12 hores del migdia.

Els actes del dia 1 començaran a les 10 hores del matí amb la Tirada de Bitlles al Passeig del Terrall. Igualment, entre les 11 i les 15 hores, a la Plaça de la Capella hi haurà un vermut negre popular i solidari, a càrrec de la Bodega i el consistori borgenc, amb el patrocini de Vermut Miró i Frit Ravich. També a les 11 hores hi ha previstes les semifinals del campionat de billar, a les instal·lacions del Club Billar Borges; i un repic i volteig de campanes. Tot seguit, hi haurà el repic de la traca i del canó del salo, a càrrec de l’escola de campaners de les Borges Blanques. A les 11.45 hores es durà a terme davant de l’Ajuntament la trobada de tots els infants que han participat en la creació d’un capgrós, per participar en la cercavila fins la Plaça de l’1 d’octubre i fer l’encesa de la traca, i la cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors de les Borges. A partir de les 12.30 hores, als Jardins del Terrall, hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Nova Blanes, i l’actuació infantil “La nina del cap pelat”.

Ja per la tarda, cap a les 16.30 hores, un nou repic de campanes donarà pas a la plantada de gegants, al carrer Carrasco i Formiguera; i a les 18 hores, al Centre Cívic, tindrà lloc el lliurament dels premis Olivera d’Or al Garriguenc i al Borgenc de l’any. A la mateixa hora, al pavelló envelat està previst el concert de Festa Major amb l’orquestra Nova Blanes; i l’inici de la cercavila de la 36a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, que culminarà a les 19 hores, amb l’entrada a la Plaça de l’1 d’octubre i el pregó a càrrec de Xavier Graset. A continuació, al carrer la Bassa, hi haurà la remullada per aquells que vulguin participar més directament a la nit de foc que començarà tot seguit, amb els Diables del Grup Recerca, Dimonis Foc Foll de Bellpuig, la Colla de Diables de les Borges “Els Borjuts” i la Colla Diables Ma-Cabres de Canyelles. Mentrestant, a les 20 hores, al pavelló envelat tindrà lloc el ball de tarda amb l’orquestra Nova Blanes, on a les 12 de la nit, també oferirà el ball de nit. Finalment, a partir de les 00.30 hores, a la Plaça Europa hi haurà el concert amb els grups La Raíz, Green Valley i Banda Paranoia.

Pel que fa al programa d’actes del diumenge, 2 de setembre, a les 11 hores, hi haurà la cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors de les Borges; i la final del Campionat de Billar a les instal·lacions del Club Billar Borges. A les 12 hores, hi ha prevista la Missa Major a l’església parroquial, cantada per l’Orfeó Terrall; i el Concurs de Sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona a la Plaça de l’1 d’octubre. Igualment, a la mateixa hora els grans himnes del heavy i del rock es fusionaran amb el cançoner català en versió rock, amb els “Heavy per xics”, que oferiran un concert per a tota la família a la zona de penyes.

Per la tarda, a les 18 hores, hi ha prevista la sortida des de davant de l’església de la cursa Ornis Kids; i a la zona de penyes l’Electrònic Sunset 2018, amb el Dj’s Schwarnold Arzenegger & Trebor, organitzat per la Penya Bar de Moe amb la col·laboració de la Comissió de Festes. Igualment, a la mateixa hora, al pavelló envelat hi haurà el ball de Festa Major amb l’orquestra Pasarela. A les 19 hores, està programat el partit de lliga FC Borges – St. Ildefonso, al Camp d’Esports. A les 19.15 hores, al pavelló de l’Oli tindrà lloc un concert familiar a càrrec del Cor Lutiana, de veus blanques que van participar en la 2a edició del programa Oh Happy Day de TV3. Una hora més tard, al pavelló envelat, està previst el ball de tarda amb l’orquestra Pasarela, que a les 12 hores oferirà també el ball de nit. A les 22 hores arribarà una de les activitats més esperades, la popular Cursa d’Ornis, que sortirà des del carrer Sant Pere. Finalment, a les 00.15 hores, a la zona penyes actuaran els grups Avstral, Xavi Sarrià i La Terrasseta de Preixens. Els actes festius continuaran els dies 3 i 4 de setembre.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>