Mia Ramer i Josep-Manel Vega

Les Borges Blanques ha acollit el concert que inaugura la desena edició del Garrigues Guitar Festival ‘Memorial Emili Pujol’, la trobada internacional d’instruments de corda polsada de les Garrigues que serveix per donar a conèixer artistes del panorama musical actual a la vegada que es recupera i es difon la figura i el treball musicològic realitzat pel mestre pedagog Emili Pujol al llarg de la seva vida.

El concert, que ha tingut lloc el dissabte, 3 de juliol, ha anat a càrrec de la cantant i arpista suïssa Mia Ramer, d’origen danès, i el guitarrista català Josep-Manel Vega, que han presentat el seu darrer treball discogràfic,  ‘Paisatge Inacabat’, un espectacle fresc i suggeridor ple de dolçor i bellesa amb composicions pròpies i improvisacions inspiradores, que és fruit d’un profund procés de transformació personal, que ara ambdós artistes comparteixen.

El concert s’ha realitzat a l’aparcament de vehicles de l’Ajuntament de les Borges Blanques, i malgrat que es tracta d’una activitat completament gratuïta, ha fet falta reservar l’entrada prèviament a través del web de cultura del consistori, culturaborgesblanques.cat.

Enguany el Garrigues Guitar Festival torna amb més força que mai per celebrar els seus deu anys als escenaris i a les places dels diferents municipis de les Garrigues. Durant els mesos de juliol i agost, els concerts s’aniran succeint amb propostes als diferents municipis de la comarca. El pròxim concert tindrà lloc a Torrebesses, aquest divendres, 9 de juliol, i serà a càrrec del virtuós guitarrista rus Sergey Perelekhov.

A més a més, el certamen musical es complementa enguany amb una exposició a càrrec de Ramón Llanes que mostra la trajectòria humana i artística del mestre Pujol i que incideix especialment en els seus vessants com a intèrpret, compositor, musicòleg i pedagog.