750 inscrits a la 16a Cursa de l’Oli de les Borges

La 16a Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, que se celebrarà el dia 20 de gener a les 10 hores i que coincideix amb la 56a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues de la localitat, ja compta amb la participació de 750 corredors. Així ho han donat a conèixer en roda de premsa els organitzadors de la cursa, que també han avançat que enguany, aquesta edició comptarà amb sortida i arribada a les Basses del Parc del Terrall i, a banda de la de 10 km, inclou una cursa de 5 km.

Durant la presentació, que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida aquest dimarts, el director de la cursa i membre del Club Atlètic Borges, Xavier Sahuquillo, ha destacat la rapidesa en què s’han esgotat les inscripcions, ja que en una setmana s’ha arribat a la xifra de 750 inscrits (600 participants a la cursa de 10 km i 150 a la de 5km) que limitava l’organització per garantir la qualitat de la mateixa. De totes maneres, són unes dades que el club esportiu espera superar amb la venta del Dorsal Solidari que tindrà lloc el mateix dia de l’esdeveniment i que recaptarà fons per la lluita contra el càncer.  

Cursa de 5 km

Com a novetat, la 16a edició de la Cursa de l’Oli comptarà amb una segona cursa de 5 km, una decisió que s’ha dut a terme després de la demanda popular de molts participants. A més a més, Sahuquillo ha destacat que en les primeres 15 convocatòries la Cursa de l’Oli comptava amb una distància de 10,360 km però enguany s’ha retallat fins a assolir la xifra exacta de 10 km, un requisit que també havien demanat molts dels corredors.

Modificacions en el circuit

Així mateix, s’ha modificat el circuit habitual que circula per l’entorn urbà i pels camins del terme i, en aquesta nova edició, els corredors passaran dos cops per les Basses del Terrall; una manera d’animar els participants i augmentar l’espectacle als espectadors i visitants a la Fira.  

Els guanyadors obtindran el seu pes en oli d’oliva

Com ja és tradició, els guanyadors de la 16a edició de la Cursa de l’Oli de les Borges, tant en categoria femenina com en masculina, s’emportaran el seu pes en oli d’oliva verge extra, un premi gentilesa de l’Ajuntament de les Borges.

A més a més, l’organització ha avançat que es repartiran fins a un total de 55 premis entre les 5 categories, i que tots els corredors estan convidats a l’esmorzar popular típic de les Garrigues amb el tradicional pa amb oli d’oliva verge extra.

La 16a edició de la Cursa de l’Oli està organitzada per l’Ajuntament de les Borges i el Club Atlètic Borges i compta amb el patrocini del BBVA, Aritmos i la Cooperativa de Sant Isidre.