Les Borges reuneix 150 joves per crear negoci i evitar la fuga de talent de la comarca

Prop de 150 alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Josep Vallverdú i de 1r i 2n Cicle Formatiu de l’INS Josep Vallverdú i l’Escola Agrària de les Borges Blanques s’han reunit aquest dimarts a les instal·lacions del CEI Borges per tal desenvolupar una idea de negoci viable al territori i evitar d’aquesta manera la fuga de joves de les Garrigues. Es tracta de la tercera jornada del Projecte CREA (Creativitat, Ruralitat, Emprenedoria i Actitud) dins del programa Odisseu, amb l’objectiu de potenciar el lideratge i donar valor a la comarca com a indret empresarial.

Al llarg de les tres trobades, que han tingut lloc durant el 19 i 28 de març i el 2 d’abril, els joves han treballat l’actitud emprenedora, el lideratge i l’arrelament a la comarca a través de dinàmiques participatives, col·loquis i diverses taules d’experiències amb joves empresaris garriguencs.

En aquesta línia, durant la jornada d’aquest dimarts, dins una dinàmica anomenada ‘Challenge Imagine’, s’han organitzat 12 grups de joves per tal de detectar una necessitat real del territori i transformar-la en una oportunitat i una idea de negoci.

Les propostes sorgides han estat analitzades per diverses personalitats vinculades al territori i les dues millors han estat premiades de la mà de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, i el vicepresident I del Consell Comarcal, Jordi Sarlé amb una formació d’habilitats emprenedores i un val d’entrada a un Scape Room de la comarca.

Cal recordar que el programa Odisseu és un projecte de cooperació de l’Associació Leader de Ponent, el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Oficina Jove per incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.