Ponent Coopera i el Consell Comarcal de les Garrigues incentiven la creació d’una cooperativa de serveis turístics

Una empresa que cobreixi la demanda de diferents serveis turístics a les Garrigues. Aquesta és una de les carències de la comarca que es van detectar en la diagnosi de la cadena de valor de l’oli, un estudi global impulsat des del Consell Comarcal que analitza les potencialitats de la comarca i la manera com explotar-les. D’aquest estudi en van sorgir unes jornades de formació de guies turístics especialitzats en el patrimoni garriguenc en què van participar una vintena d’alumnes i ara, un cop ja s’ha format un grup de persones especialitzades, des del Consell es defensa que el següent pas és crear una empresa que satisfaci la demanda dels diferents agents comarcals. Per aquest motiu, aquest proper dijous 4 d’abril, Ponent Coopera i el Consell organitzen una jornada de formació sobre com fer una cooperativa de serveis turístics.

La jornada, que es farà a l’ens comarcal, començarà a les 17 hores, amb la benvinguda i la introducció de la fórmula cooperativa on els assistents coneixeran els valors i principis cooperatius, i el funcionament i els principals avantatges econòmics, fiscals i laborals de les cooperatives en comparació a la resta defórmulesempresarials.Seguidament, a les 18.45 hores, els participants coneixeran de primera mà l’experiència de la cooperativa turística gironina Gisfera, pionera al país. Finalment, a les 19.15 hores, es farà una dinàmica participativa amb l’objectiu d’exposar com la fórmula cooperativa pot resoldre els dubtes i inquietuds a l’hora d’emprendre un projecte empresarial d’aquest tipus.

En temps de crisi, les cooperatives no només han resistit l’envestida sinó que s’han mostrat com una solució alternativa per a molts treballadors i treballadores en un moment en què les empreses convencionals anaven a la baixa. A més, permeten la innovació i una manera de treballar més equitativa i més justa. L’ocupació en les cooperatives catalanes durant el primer trimestre del 2017 va superar els nivells previs a la crisi econòmica.