Presentació de la 3a edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acollit aquest dimarts la presentació de la tercera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa.

Amb l’impuls de l’Ajuntament de les Borges Blanques i l’apadrinament dels famosos germans Sergio i Javier Torres, els guardons, que consisteixen en beques formatives per als guanyadors, rendeixen homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró, una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre elles la Creu de Sant Jordi, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina tradicional catalana.

Per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, enguany es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es crea la nova categoría de servei de sala. També, amb el suport de la Fundació ‘Formació i Treball’ i el premi social com reconeixement a l’esforç dels alumnes per sortir endavant amb circumstàncies difícils. Per tant, aquest 2023 hi haurà tres premis: millor cuiner, millor responsable de sala i el esmentat premi social.

Els vuit cuiners seleccionats (dos per demarcació), més vuit caps de sala, passaran a un sistema d’eliminatories (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril. Allí, els aprenents hauran d’elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d’Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final, que tindrà lloc el diumenge, 7 de maig, al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.