Presentació oficial de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

El director general d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Joan Godia, ha presidit aquest dimecres, 16 de febrer, a la seu del Departament la presentació oficial de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, també conegut com el ‘masterchef’ dels alumnes catalans de cuina.

Amb l’impuls de l’Ajuntament de les Borges Blanques i l’apadrinament dels famosos germans Sergio i Javier Torres, els guardons, que consisteixen en beques formatives per als guanyadors, rendeixen homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró, una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre elles la Creu de Sant Jordi, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina tradicional catalana.

L’elecció del premiat es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar totes les escoles d’hostaleria de Catalunya, públiques i privades, de grau mitjà i superior. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d’un any.

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha subratllat l’objectiu de la seva Corporació en descobrir el talent gastronòmic jove del territori, potenciar-ne la formació i donar a conèixer la marca ‘Les Borges Blanques, Capital de l’Oli’: “Ens interessa explorar totes les possibilitats d’aplicació de l’oli d’oliva al marc de la cuina catalana, i portar aquest tresor a tots els punts de la nostra geografia a través d’aquest concurs, que enriqueix l’enllaç entre professionals, productors i ingredients molt valuosos del territori”.

El portaveu del jurat, el xef Estrella Michelín Pep Moreno, ha destacat l’alt nivell aconseguit pels aspirants a la primera edició i l’enorme dificultat que va suposar l’elecció del guanyador: “Sempre és una bona notícia que ens ho posin tan difícil a la hora de puntuar amb justícia els plats; malgrat la joventut, aquests cuiners ja mostren una sorprenent barreja de tècnica i talent en les elaboracions”.

A més dels esmentats anteriorment, han assistit a l’acte l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Promoció Econòmica, Hèctor Maiquez, així com la regidora de Promoció Cultural de les Borges Blanques, Ariadna Salla, en representació de tots els ‘àngels’ (patrocinadors i col·laboradors) que permeten tirar endavant la complexa logística del concurs.

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA 

Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona).

FINAL DEL PREMI SOCIAL

Dimecres 23 de març, de 8 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball.

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Dijous 7 d’abril, de 9 a 19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS.

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull.

FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE CERVESES 

Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida. 

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.