Entrevistes a diverses colles de la multitudinària 36a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges

Les Borges Blanques, en el marc de la Festa Major 2018 va celebrar, el passat 1 de setembre, una multitudinària edició de la 36a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que va comptar amb la participació de 81 colles, integrades per 1.800 geganters, que portaven 180 gegants vinguts d’arreu de Catalunya.

En el transcurs de la trobada, ha tingut lloc el pregó, que enguany ha anat a càrrec del periodista Xavier Graset. Prèviament, el Centre Cívic de la capital garriguenca ha acollit l’entrega dels premis Olivera d’Or al borgenc i al garriguenc de l’any, amb la participació de la directora general de Cultura Popular, Ma Àngels Blasco, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i l’alcalde de les Borges, Enric Mir. La Trobada, que s’ha anunciat a través del repic de campanes tradicional, ha començat a les 17 hores amb la plantada de gegants al carrer Carrasco i Formiguera.

Una hora més tard s’ha iniciat la cercavila pels carrers de les Borges, i al voltant de les 19 hores, s’ha produït l’entrada a la Plaça de l’1 d’octubre de tots els gegants, encapçalada per la Peronella i en Ramon Berenguer IV, la parella de gegants borgenca que enguany compleixen 65 anys, amenitzats per l’actuació de la companyia teatral La Cremallera. Just després ha començat el pregó de la Festa Major, en el qual Graset, acompanyat de les autoritats del consistori, i des del balcó del Centre Cívic, s’ha dirigit als assistents que abarrotaven la Plaça porxada i ha destacat que, gràcies a la qualitat i la singularitat del seu oli, als seus paisatges i elements naturals, i a la seva cada dia més potent trobada de gegants i el conjunt de la festa major, les Borges és durant aquests dies la capital de Catalunya.

Una vegada finalitzat el pregó i la ballada dels gegants a la Plaça, els assistents que ho han volgut han pogut gaudir, al carrer de la Bassa de “La Remullada” abans d’entrar al correfoc que ha anat a càrrec dels diables Grup Recerca, que enguany celebren 30 anys, els dimonis Foc Coll de Bellpuig, la colla de diables de les Borges “Els Borjuts” i la colla Ma-Cabres de Canyelles.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>