La Festa de Sant Salvador de les Borges celebra una nova edició amb més animació

La trobada, que fa més de 30 anys que s’organitza, està dirigida per l’Associació d’Amics de Sant Salvador i compta amb el suport de l’Ajuntament de les Borges. Enguany, la celebració s’iniciarà a les 19 hores, amb una missa a l’aire lliure oficiada pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez i, a continuació, hi haurà una Ballada de sardanes, que interpretaran els integrants de la cobla Vents de Riella.

El tradicional Sopar de germanor sota els pins tindrà lloc a les 22 hores amb un menú renovat i la festa continuarà amb l’actuació de Christian Grup 43, un grup que substitueix la tradicional cantada d’havaneres. De moment, al sopar ja hi ha 200 persones apuntades.

Segons la presidenta de l’Associació, Lolita Cabanillas, “és el primer any que portem un grup musical diferent amb la intenció d’atreure un públic més jove i fer més gresca”. A mitja actuació es repartirà mistela i galetes, que també substituiran el rom cremat, i se sortejaran 2 pernils i diversos obsequis, gentilesa d’algunes entitats de la ciutat.

D’altra banda, l’entitat ofereix, per a tothom qui ho desitgi, un servei d’autocar fins a l’Ermita. Els desplaçaments començaran a partir de les 18.30 hores i s’estableix una sortida cada mitja hora des de l’estació d’autobusos. En cas de pluja la celebració es traslladaria al Pavelló de l’Oli de la capital de les Garrigues.

L’Associació d’Amics de Sant Salvador està formada per veïns i veïnes de les Borges que treballen de forma desinteressada per conservar el patrimoni del municipi. En concret, l’Ermita de Sant Salvador és un espai emblemàtic de les Borges, declarat Bé Cultural d’Interès Local l’any 2002, i cada agost acull aquesta festa en honor del sant, amb la participació d’unes 300 persones.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>