La Fira Borges Motor comptarà amb 3.000 m2 d’exposició i més de 150 vehicles entre cotxes d’ocasió i maquinària agrícola

El Palau de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres al matí l’acte de presentació de la Fira Borges Motor, el certamen dels vehicles d’ocasió i maquinària agrícola de la capital de les Garrigues. La fira, la primera en format completament presencial des de l’inici de la pandèmia, tindrà lloc del 21 al 23 de maig, al Parc del Terrall de les Borges.

La presentació de la 4a Fira Borges Motor ha comptat amb la presència de l’alcalde de les Borges, Enric Mir; del diputat provincial Eloi Bergós i del propietari del concessionari Tallers Ibsauto de les Borges, Toni Ibáñez.

L’alcalde de les Borges ha posat en valor la fira com “un certamen consolidat i amb notorietat”, ja que, segons ha explicat, “hi ha un públic que espera l’arribada de Borges Motor per renovar el seu vehicle”. Mir també ha volgut posar en relleu el “dinamisme” dels concessionaris del territori i el seu entusiasme i suport a l’hora de reprendre la fira després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia.

La Fira Borges Motor comptarà amb 3000 m2 d’exposició, més de 150 vehicles exposats, entre vehicles d’ocasió, tractors i diverses eines per treballar la terra i el camp. Enguany hi participen 8 expositors, dels quals un és del sector agrícola i la resta es dedica als vehicles d’automoció. Destaca la participació d’empreses del municipi, amb un total de 5 empreses expositores, i els preus per a tots els públics, amb vehicles que oscil·len entre els 2.000 i els 30.000 euros. En aquesta ocasió, i segons ha explicat l’alcalde, la Fira també fa una aposta pels vehicles elèctrics i híbrids, de manera que també hi haurà una gran oferta de vehicles d’aquesta tipologia.

La inauguració del certamen tindrà lloc aquest divendres, 21 de maig, als Jardins del Terrall, i serà a càrrec de la pilot mollerussenca Ares Lahoz, la primera dona campiona d’autocròs a l’Estat, que competeix contra homes i dones i aquest any participarà del campionat europeu.

Durant l’acte de presentació, el diputat Eloi Bergós s’ha mostrat satisfet que el Palau de la Diputació pugui tornar a acollir presentacions, un fet que per a Bergós denota que “a poc a poc ens anem refent”. El diputat s’ha posat a la vora del consistori borgenc i ha destacat la seva tasca a l’hora de dinamitzar les empreses i el territori amb aquestes iniciatives.

Per la seva banda, el propietari d’Ibsauto, Toni Ibáñez, s’ha mostrat esperançat amb una tímida millora de les vendes, i ha posat en valor la Fira Borges Motor a l’hora de reactivar l’economia local.

Una app per controlar l’entrada al recinte i aforament al 30%

L’organització de la Fira ha preparat un seguit de mesures per minimitzar els riscos de contagi de Covid, tot i que l’aforament està limitat al 30% i la fira ja és a l’aire lliure. A les entrades, es controlarà l’accés a través duna app mòbil en la qual serà necessari un registre, i els i les assistents es podran inscriure prèviament o a la mateixa Fira.