Les Garrigues contra la violència envers les dones

El Consell Comarcal de les Garrigues, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i en col·laboració amb entitats i serveis de la comarca, commemora un any més el 25 de novembre el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb l’objectiu de visibilitzar les violències exercides cap a la dona i posar fi a aquesta problemàtica social.

Amb aquesta finalitat, s’ha realitzat un vídeo de sensibilització que es pot veure a través del canal de YouTube del Consell Comarcal i les xarxes socials (https://youtu.be/V9YiCY7ZjxM), i que ha comptat amb la participació de professionals de les entitats i serveis de la comarca, com Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, atenció primària de l’ICS, Bombers, Oficina Jove, Biblioteques Joan Duch i Marquès d’Olivart, ajuntaments de la comarca, entre altres, i el grup de música Avstral, que ha posat la música, així com Les Borges TV que ha fet la gravació i edició del vídeo. Amb aquest vídeo, s’intenta donar llum a les dones que pateixen violència i sensibilitzar les persones que hi poden fer alguna cosa, que és tota la ciutadania.

A més, al llarg d’aquesta setmana, les tècniques del SIAD i l’Oficina Jove de les Garrigues estan visitants els centres d’educació secundària de la comarca a les hores del pati per fer difusió d’aquesta problemàtica social i dels mecanismes d’ajuda que tenen al seu abast les persones que la pateixen, com per exemple el telèfon contra la violència masclista. 

Tanmateix, realitzen una dinàmica de grup amb els joves a través de cançons que contenen missatges masclistes. Se’ls demana que detectin els missatges i que proposin alternatives que eliminin les connotacions negatives envers les dones. 

Ahir dimarts, van visitar l’Institut d’Educació Secundària L’Olivera de la Granadella, avui visiten el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, i demà dijous estaran a l’hora del pati a l’Institut Josep Vallverdú de les Borges.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>