Moments destacats del tercer dia de la Fira de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Catalunya

El tercer dia de la 28a edició de la Fira de l’Oli d’Oliva Verge Extra Catalunya ha estat marcat per una gran participació en les diverses activitats programades, consolidant la fira com un esdeveniment clau per a la cultura de l’oli d’oliva verge extra a Catalunya.

Entre les activitats destacades d’aquest darrer dia, els tallers de tast d’oli han seguit sent una de les propostes més concorregudes. Conduïts per l’experta Montse Freixa, aquests tallers han reunit més de 320 participants, que han pogut aprendre a apreciar la qualitat de l’oli d’oliva verge extra a través de diferents experiències sensorials.

El programa també ha inclòs diverses demostracions gastronòmiques al Pavelló de l’Oli, amb l’actuació de xefs de renom com els germans Sergi i Xavier Torres (restaurant Cocina Hermanos Torres, amb tres estrelles Michelin), Xavier Benet de les Borges Blanques, i altres professionals com Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells (una estrella Michelin). Aquestes sessions han mostrat la versatilitat de l’oli d’oliva verge extra en la cuina, oferint un veritable espectacle per als amants de la gastronomia.

El certamen ha comptat amb la celebració de la XXII Cursa de l’Oli, organitzada pel Club Atlètic Borges, que enguany ha inaugurat un nou recorregut, i els Tres Tombs, una tradició molt arrelada al municipi. Aquestes activitats han tingut una gran acollida entre els assistents i han estat una bona mostra de la vivència de la cultura popular en el marc de la fira.

El Pavelló Comercial ha estat també un punt clau, amb activitats com la degustació de plats elaborats pels restaurants amb el distintiu “Restaurant Verge Extra”, en què els cuiners locals han presentat els seus plats maridats amb els millors olis de la fira. Aquestes activitats han permès als visitants tastar alguns dels millors olis de la comarca i conèixer la qualitat de la restauració local.

El resum del tercer dia de la fira subratlla un gran èxit de participació en totes les activitats programades, que han convertit les Borges Blanques en el centre neuràlgic del món de l’oli d’oliva verge extra a Catalunya. La fira ha seguit afiançant el seu rol com a referent en la promoció de la cultura de l’oli i com a plataforma per al sector productor i consumidor.