La Fira de l’Oli acull l’entrega de premis als millors olis d’oliva verge extra 2025
Just després de l’acte inaugural de l’Oleoteca, la Fira de l’Oli ha acollit l’esperada entrega de premis als millors olis d’oliva verge extra 2025.
Una quinzena de productors de diferents indrets de la geografia catalana figuraven com a finalistes d’aquest prestigiós premi que atorga la Fira de l’Oli amb el veredicte dictat pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verges Extres de Catalunya, adscrit a la Generalitat i format per 28 experts tastadors.
En l’apartat de Petits Productors, han estat premiats Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau en millor Fruitat Verd Amarg; Sodelplana de Sant Cristòfol de la Vall (Pallars Jussà) al millor Fruitat Verd Dolç; i Raig d’Arbeca (les Garrigues) com el millor Fruitat Madur.
Continuant amb els Petits Productors, en l’apartat exclusivament ecològic, han guanyat Mas Fuertes, de la Bisbal de l’Empordà en Fruitat Verd Amarg; un altre de Raig d’Arbeca en Fruitat Verd Dolç; i Olea Drinks de Lleida en Fruitat Madur.
Pel que fa a Grans Productors, han guanyat Gabriel Alsina Llorens de la Noguera en Fruitat Verd Amarg i Mas de Montseny del Morell (el Tarragonès) en les dues categories restants, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur.
Finalment, pel que fa a grans productors ecològics, Cuadrat Valley de l’Albagés s’ha emportat els dos premis en Fruitat Verd Amarg i Fruitat Verd Dolç, mentre que Vilà Molí d’Oli del Cogul (també a les Garrigues) ha estat el millor Fruitat Madur.