Jornada tècnica a Castelldans sobre l’arribada del reg amb el Segarra Garrigues i la planificació dels cultius

Sota el nom ‘Dies del reg al Segarra Garrigues. L’olivera tradicional i superintensiva’, ha tingut lloc aquest dijous 14 de febrer a la Sala de la Llar del productor de Castelldans una jornada tècnica organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Castelldans, la Comunitat de Regants del Canal Segarra-Garrigues, el Departament d’Agricultura de la Generalitat, l’Oficina del Regant i Ruralcat.

La jornada ha començat a les 7 de la tarda amb la presentació a càrrec de l’alcalde de Castelldans, el Sr. Conrad Llovera i del Sr. Josep M. Jové, president de la Comunitat de Regants del Segarra Garrigues.

L’arribada del reg a Castelldans, on l’olivera ha estat present com a cultiu tradicional, comporta que comenci l’interès per conèixer altres tipus d’explotació, com les oliveres superintensives. L’objectiu principal és el manteniment del nivell productiu on l’aigua de reg suposa un factor clau per la seva consecució.

La Sra. Maite Sisquella, de l’oficina del Regant, ha parlat de les recomanacions de reg de ruralcat, el Sr. Josep Ramon Mateu, olvicultor, del cultiu tradicional de l’olivera en reg i per finalitzar el Sr. Josep M. Jové ha parlat del cultiu de l’olivera en superintensiu.