Tret de sortida al primer ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ de Ponent

Tot a punt pel primer ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’ de Ponent; una trobada de diferents actors, tant de naturalesa pública com privada, que tenen alguna vinculació amb el sector oleícola, amb la finalitat de consensuar i tirar endavant accions conjuntes per potenciar i millorar la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra.

El Fòrum té com a objectiu esbrinar si l’Oli d’Oliva Verge Extra i els diferents elements patrimonials que configuren el territori de Ponent tenen el potencial suficient per esdevenir un motor de desenvolupament local en si mateixos. Per dur a terme aquesta investigació, professionals reconeguts del sector agroalimentari visitaran les Garrigues, l’Urgell i el Segrià sec els propers 6, 7 i 8 de març per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com element de valor afegit en relació a la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la millor qualitat.

Acompanyats de tècnics de gran importància dins el sector econòmic, agroalimentari i turístic, durant el 6, 7 i 8 de març es visitaran molins i cooperatives de les Garrigues com la Cooperativa de la Granadella, l’Urgell com L’Olivera de Vallbona de les Monges, Camins de Verdor de Belianes i del Segrià, alhora s’organitzaran rutes turístiques com la de la Pedra Seca de Torrebesses per tal d’avaluar la qualitat i el potencial del producte i del territori.

El Fòrum està impulsat pels ajuntaments de Torrebesses i la Granadella, i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida. És la primera vegada que s’organitza un fòrum d’aquesta magnitud el qual pretén casar producte i turisme amb la promoció i l’augment de la qualitat de vida rural.