Acte de presentació de la Confraria de l’oliva arbequina catalana

El passat dijous, 8 d’agost, va tenir lloc a l’Espai Macià de les Borges Blanques l’acte de presentació de la Confraria de l’oliva arbequina catalana, constituïda per un grup de persones vinculades de diferents formes amb l’oli d’oliva arbequina.

La Confraria és una Associació sense ànim de lucre que té com a objectius, la divulgació i la promoció genèrica de l’oli d’oliva verge extra produït dins l’àrea geogràfica delimitada per les comarques de la província de Lleida i Tarragona.

El Duc de Medinaceli, senyor d’Arbeca, va introduir l’oliva arbequina procedent de Palestina, a les Garrigues fa uns 300 anys.  L’olivera arbequina és un arbre de poca grandària, molt resistent als freds mediterranis i amb un oli d’altíssima qualitat. En l’actualitat s’ha convertit en l’olivera més plantada a tot el món i aquesta ha estat la raó per la qual s’ha creat aquesta Associació.

Al desembre està previst realitzar actes lúdics, culturals i festius amb tota una demostració gastronòmica conjuntament amb una sèrie de Confraries procedents de tot el territori.

També s’atorgaran els títols de “Confrare d’Honor” a una sèrie de personalitats de tots els àmbits, preferentment culturals que per la seva tasca en defensa de l’oli d’oliva s’hagin destacat en la seva trajectòria.